Publicatie van E-books, downloads, etc.

Op deze pagina vind u (als publicatie) mijn downloads en downloads bij elkaar gebracht. U kunt ze hieronder downloaden. Mocht u informatie delen, hierbij het verzoek om de bron te vermelden.

Soms geven deze documenten antwoord op uw vragen, soms niet natuurlijk.Het alternatief? Zoekt u meer diepgang of wilt u een specifieke vraag beantwoord hebben? Stuur gerust een mailtje of bel mij op om een afspraak te maken!

Nadenken over nadenken

Het doel van dit boek is om psychologie voor iedereen makkelijk te maken. Het is geschreven in een charmante en gemoedelijke stijl en staat vol met leuke ervaringen. Soms is het ook best moeilijk om te begrijpen. Deze samenvatting heb ik zo eenvoudig opgeschreven, dat ik het mijn moeder uit kan leggen. Iedereen zou dit boek moeten lezen, daarom bied ik jullie mijn samenvatting aan. Het was de als voorbereiding op mijn lezingen reeks en heeft me geleerd hoe beter na te denken: doe het ook!

Een wetenschappelijke publicatie!

Geïnspireerd door professor C. M. Ravesloot heb ik samen met hem mijn afstudeeronderwerp uitgewerkt in een wetenschappelijke publicatie. Dat kostte de nodige inspanning, het eindresultaat geeft mij ook veel voldoening. Het is mijn wens dat iedereen die het kan gebruiken, over de Journalpaper gratis kan beschikken. Daarom hebben we gekozen voor het CCSE (Canadian Center of Science and Education) in plaats van de meer populaire en commerciële organisaties. We wensen u veel leesplezier!

Nederlandse vertaling van de bovenstaande publicatie

De bovenstaande Journalpaper is uiteraard geschreven in het Engels. Om het gebruik en de toepassing van de Journalpaper te bevorderen, is de Journalpaper vertaald naar het Nederlands .

Voelt u zich geheel vrij om deze informatie te gebruiken en te delen, hierbij het verzoek om dan de bron te vermelden.

Korte Samenvatting:
Woningcorporaties gebruiken meestal twee methoden om de woningvoorraad te beoordelen. Daarnaast werden vier problemen ontdekt. Het resultaat is de ‘Return Matrix’. Eén instrument voor een gesloten en geïntegreerde aanpak voor asset management en de strategie. Ondersteunt het MT, geeft inzicht bij professionals en draagvlak bij huurders en stakeholders. Deze kennis is (hierboven) als paper gedeeld, (en naar het Nederlands vertaald) zodat iedereen het kan gebruiken.

Interview: een strategie meetbaar maken!

Het is het gelukt * om Cum Laude te slagen! Mede daarom kreeg ik van BSN de vraag voor een interview. Waarom ik had gekozen voor een MBA. Het heeft mij inhoudelijk veel gebracht! Het onderzoek
ging over het meetbaar maken van een strategie bij een woningcorporatie. Vage dingen concreet maken vind ik leuk! Het levert een model op dat eenvoudig is in gebruik en voor tal van organisaties in te zetten!

Voor het interview kun je kiezen voor een download of het origineel.

*) Om eerlijk te zijn, zelden heb ik zo hard gewerkt aan mijn studie, gewoon omdat ik het leuk vond, de inhoud enorm boeiend en geïnspireerd door mijn scriptie begeleider, die ben ik er nog dankbaar voor!

publicatie interview

Kun je een strategie meetbaar maken?

Dat was de vraag waar ik mee worstelde, toen ik een scriptie ging maken voor mijn MBA aan de Business School Nederland (www.BSN.nl ). Op dat moment was ik als interim manager bedrijfsvoering werkzaam bij een woningcorporatie. Een goede strategie is (ook) voor een corporatie van groot belang, uiteraard.

Dank ben ik verschuldigd voor de begeleiding van Christoph Maria Ravesloot, de inspiratie van de bestuurder, de medewerking van mijn (tijdelijke) collega’s en hulp van externe experts (zie de bibliografie). Mede dankzij hen is er een praktisch en bruikbaar model uitgekomen. Het onderzoek leverde tal van nieuwe inzichten!

De uitkomsten zijn te gebruiken voor veel mensen. Daarom heb ik er een publieksversie van gemaakt als download. Deze is herschreven, zodat lezers het makkelijk tot zich kunnen nemen, ook als ze de organisatie niet kennen. Tevens aangepast zodat deze makkelijk leesbaar is op het scherm.

Download hier de Scriptie.

publicatie: Kun je een strategie meetbaar maken?

Publicatie Slim geld

Enige tijd geleden heb ik enkele blogs geschreven. Die gingen over het onderwerp bedrijfsvoering bij Woningcorporaties. In plaats van alle blogs nog een keer te publiceren, heb ik er voor gekozen om ze te bundelen in een E-book als publicatie, omdat dit voor u eenvoudiger is, alles staat bij elkaar en hopelijk haalt u er inspiratie uit!

Klik hier voor de link naar Slim Geld.

publicatie slim geld

Het alternatief?
Op zoek naar meer diepgang?
Of wilt u een specifieke vraag beantwoord hebben?

Stuur gerust een mailtje of bel mij op om een afspraak te maken!