Op dit moment ben ik druk bezig met het verzorgen van de Masterclass Bedrijfsvoering, ook wel Management Control genoemd. Deze wordt door de Bestuursacademie georganiseerd. De masterclass is opgezet in een acht tal lessen. Dat is twee lessen per studiedag. En één studiedag per twee weken. Daarmee kun je in 2 maanden tijd deze Masterclass afronden. De masterclass wordt afgesloten met een opdracht. Die wordt door een onafhankelijke examinator beoordeeld.

Didactisch concept

Als je alleen college zou volgen, dan zakt de kennis weer heel snel weg. Daarom is door de Bestuursacademie er voor gekozen dat de studenten de stof vooraf moeten bestuderen. Daarna moeten zij vooraf opdrachten uitwerken. Tijdens de les wordt de stof klassikaal behandeld. Daarna worden de opdrachten verder uitgewerkt en behandeld. Daarna wordt een examen gemaakt en tot slot wordt een reflectie geschreven. Op die manier wordt de stof op heel verschillende manieren en tijdstippen verwerkt, waardoor het rendement van de opleiding heel hoog is.

Management Control

Deze Masterclass bestaat uit de volgende 8 lessen:

1. Uitvoering en financiering,
2. Planningstechnieken,
3. Sturen op prestaties,
4. Begrotingssystemen,
5. Verantwoordingssystemen,
6. De impact van digitalisering,
7. Methodieken voor  verbetering,
8. Duurzame bedrijfsvoering.

Masterclass Bedrijfsvoering & Management Control in beeld

Start van een serie blogs

Voor elk van deze onderwerpen staat een blog gepland om op LinkedIn te publiceren. Daardoor heeft iedereen die dat wil de beschikking over een samenvatting. Van deze Masterclass Bedrijfsvoering aan de Bestuursacademie.

Wil je er nog meer over weten?

Wil je meer weten over deze Masterclass Bedrijfsvoering, over Finance en Control, over Management Control of Public Management? Bel gerust voor een afspraak of schrijf je gewoon hier in:

https://www.bestuursacademie.nl/bedrijfsvoering/finance-en-control/masterclass-bedrijfsvoering-binnen-de-overheid.html