Interim Manager

Soms zoek u tijdelijk een externe manager voor een gerichte opdracht. Wij bieden u extra knowhow ter versterking van het bedrijf, waardoor toegevoegde waarde wordt gecreëerd voor u als opdrachtgever. Er zijn geen emotionele banden met het bedrijf vanuit het verleden. Ook zijn er geen afspraken over de toekomst (na de afronding van de opdracht). Dat zorgt er voor dat efficiënt en zakelijk geopereerd wordt. Bovendien is onze inzet effectief: u betaald per gewerkt uur. Daardoor zijn de kosten lager dan voor een manager met vergelijkbare kwalificaties in vaste dienst.

Interim Management in de praktijk

In de praktijk zijn er een drietal soorten Interim Management:

  • Algemeen management: tijdelijke waarneming van de directiefunctie (of als CFO) met totale eindverantwoordelijkheid betreffende beleid en beheersmatige zaken. De redenen: overbrugging wegens ziekte of vertrek, het doorvoeren van een herstructurering of afslanking, het ontwikkelen en doorvoeren van een nieuwe strategie.
  • Veranderingsmanagement: het realiseren van een nieuwe organisatiestructuur en/of cultuur. De redenen: het opbouwen en motiveren van een nieuwe organisatie na samenvoeging of fusie, het in- of doorvoeren van nieuwe procedures en/of systemen in bestaande organisaties.
  • Beleidsmanagement: het uitvoeren van de managementtaken. De redenen: het tijdelijk toevoegen van specifieke knowhow, het realiseren van nieuwe activiteiten (differentiatie of diversificatie) of ad hoc oplossingen bij een onverwachte lacune in de bedrijfsvoering.

Het probleem van vandaag is de oplossing van gisteren (Albert Einstein).

Geïnteresseerd wat wij voor elkaar kunnen betekenen?

Wil u meer weten, zonder gelijk ergens aan vast te zitten? Bel of mail mij dan om een afspraak te maken! Stuur een mailtje naar mail@ArieStapper.nl of bel mij op 06 – 19 344 555.