Op deze pagina vind u mijn E-books, publicaties en downloads bij elkaar gebracht. U kunt ze hieronder downloaden. Mocht u informatie delen, hierbij het verzoek om de bron te vermelden.

Soms geven deze documenten antwoord op uw vragen, soms niet natuurlijk.Het alternatief? Zoekt u meer diepgang dan deze e-books, publicaties en downloads hebben? Of wilt u een specifieke vraag beantwoord hebben? Stuur gerust een mailtje of bel mij op om een afspraak te maken!

Kun je een strategie meetbaar maken? (interview)

Arie Stapper

Ongeveer 2% is het gelukt om Cum Laude te slagen. Mede daarom kreeg ik van BSN de vraag voor een interview. Waarom ik had gekozen voor een MBA.

Het heeft mij inhoudelijk veel gebracht! Het onderzoek ging over het meetbaar maken van een strategie bij een woningcorporatie. Vage dingen concreet maken vind ik leuk!

Het levert een model op dat eenvoudig is in gebruik en voor tal van organisaties

Klik hier voor de link naar het interview.

Kun je een strategie meetbaar maken? (download)

Dat was de vraag waar ik mee worstelde, toen ik een scriptie ging maken voor mijn MBA aan de Business School Nederland (www.BSN.nl ). Op dat moment was ik als interim manager bedrijfsvoering werkzaam bij een woningcorporatie. Een goede strategie is (ook) voor een corporatie van groot belang, uiteraard.

Dank ben ik verschuldigd voor de begeleiding van Christoph Maria Ravesloot, de inspiratie van de bestuurder, de medewerking van mijn (tijdelijke) collega’s en hulp van externe experts (zie de bibliografie). Mede dankzij hen is er een praktisch en bruikbaar model uitgekomen. Het onderzoek leverde tal van nieuwe inzichten!

De uitkomsten zijn te gebruiken voor veel mensen. Daarom heb ik er een publieksversie van gemaakt als download. Deze is herschreven, zodat lezers het makkelijk tot zich kunnen nemen, ook als ze de organisatie niet kennen. Tevens aangepast zodat deze makkelijk leesbaar is op het scherm.

Download hier de Scriptie.

Kun je een strategie meetbaar maken?

Slim geld (e-book)

Enige tijd geleden heb ik enkele blogs geschreven. Die gingen over het onderwerp bedrijfsvoering bij Woningcorporaties. In plaats van alle blogs nog een keer te publiceren, heb ik er voor gekozen om ze te bundelen in een E-book, omdat dit voor u eenvoudiger is, alles staat bij elkaar en wellicht haalt u er inspiratie uit!

Klik hier voor de link naar Slim Geld.

Het alternatief?
Op zoek naar meer diepgang?
Of wilt u een specifieke vraag beantwoord hebben?

Stuur gerust een mailtje of bel mij op om een afspraak te maken!